Național Cultură Religie Ultima oră
Maica Alexandra – Principesa Ileana a României, omagiată la Ateneul Național din Iași, la 30 de ani de la mutarea la cele veșnice
Maica Alexandra – Principesa Ileana a României, omagiată la Ateneul Național din Iași, la 30 de ani de la mutarea la cele veșnice
26/01/2021 ⋅ 0 comentarii
La data de 21 ianuarie 1991, se stingea în Statele Unite ale Americii Maica Alexandra, ”Domnița” cum pe vremuri îi spunea poporul, Principesa Ileana, fiica cea mai mică a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.  
La 30 de ani de la mutarea sa la Domnul, la Capela Artiștilor din cadrul Ateneului Național din Iași, s-a săvârșit slujba de pomenire a Maicii Alexandra – Principesa Ileana a României.
La slujba oficiată de P.C. Părinte Daniel Tărnăuceanu, la care au participat angajați și colaboratori ai instituției, împreună cu domnul Andrei Apreotesei, managerul Ateneului ieșean, au fost pomeniți și membrii Casei Regale a României, ctitorii și binefăcătorii lăcașului cultural, precum și artiștii care au urcat pe scena instituției noastre, trecuți la cele veșnice.
Pentru a marca cei 30 de ani de la trecerea la cele veșnice, în Mica Galerie de Artă a Ateneului, a fost amenajată și o expoziție de fotografie, care cuprinde ipostaze din viața A.S.R. Principesa Ileana a României.
Expoziția poate fi vizitată zilnic, în perioada 21 ianuarie – 15 februarie 2021, cu respectarea măsurilor de siguranță. 
Intrarea este liberă.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.