Național Cultură Ultima oră
Discul de debut al pianistului Daniel Ciobanu, desemnat cel mai bun album al lunii de revista franceză Classica
Discul de debut al pianistului Daniel Ciobanu, desemnat cel mai bun album al lunii de revista franceză Classica
20/01/2021 ⋅ 0 comentarii

Discul de debut al pianistului Daniel Petrică Ciobanu a fost desemnat cel mai bun album al lunii ("Choice of the Month") de revista franceză Classica, una dintre cele mai prestigioase publicaţii din lume în domeniul muzicii clasice şi a jazz-ului, conform romania-muzical.ro.

CD-ul, care a fost deja difuzat în premieră la Radio România Muzical, a apărut în luna septembrie 2020 la casa de discuri Accentus şi cuprinde piese de Serghei Prokofiev, George Enescu, Claude Debussy și Franz Liszt.
Daniel Petrică Ciobanu, unul dintre cei mai apreciaţi pianişti din tânăra generaţie, s-a afirmat pe plan internaţional după ce a câştigat, în anul 2017, Premiul al II-lea în cadrul Concursului Arthur Rubinstein de la Tel Aviv. A concertat pe scene importante precum Carnegie Hall, Elbphilharmonie Hamburg, Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin; de asemenea a susţinut turnee în Japonia, China, Taiwan, Africa de Sud şi Brazilia.

În această săptămână, pe 21 ianuarie, pianistul va evolua la Ateneul Român, în compania Orchestrei Filarmonicii George Enescu. Cu Gabriel Bebeşelea la pupitrul dirijoral, Daniel Ciobanu va interpreta Concertul nr. 23 în La major de Wolfgang Amadeus Mozart. Evenimentul va putea fi urmărit joi, de la ora 19.00, pe platformele online ale Filarmonicii bucureștene și pe pagina de Facebook a postului Radio România Muzical.

Foto: romania-muzical.ro

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.