Staţia de sortare a deşeurilor din Arad, inaugurată în 2007, dar nefuncţională în ultimii aproape trei ani, a fost repusă în funcţiune astăzi, după ce a fost retehnologizată cu o finanţare de 5,6 milioane de lei asigurată din bugetul local.
"De acum înainte, cu ajutorul şi implicarea arădenilor, vom colecta din oraș gunoiul, care va fi sortat încă de acasă. În momentul în care ne vom obişnui să respectăm aceste reguli simple de sortare sunt convins că nu vom mai avea probleme nici cu mediul, nici cu Garda de Mediu și vom putea deveni un oraș civilizat, de secol XXI”, a declarat primarul Călin Bibarț.
Reprezentanții Primăriei reamintesc arădenilor că 60% dintre deșeurile pe care le producem pot fi reciclate. Tot ceea ce trebuie să facem este să depozităm deşeurile în locurile special amenajate de unde să fie preluate de către operatorul contractat de municipalitate pentru a fi reciclate.
Colectarea selectivă a deșeurilor de la asociații de proprietari (blocuri) și gospodării individuale (case) se face în containere/pubele personalizate pentru fiecare fracție, respectiv:
plastic/metal – galben;
hârtie/carton – albastru;
sticlă – verde;
deșeurile biodegradabile – maro;
deșeuri reziduale – negru.
Totalitatea deșeurilor care nu se pot recicla sunt deșeurile reziduale. Acestea trebuie să ajungă la depozitul conform al FCC Environment și sub nicio formă nu trebuie abandonate la întâmplare pe domeniul public sau pe terenuri virane private!
Foto: Primăria Arad
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.