Național Ultima oră
România, 2021. Dunărea, invadată de mii de pet-uri și resturi menajere în urma inundațiilor
România, 2021. Dunărea, invadată de mii de pet-uri și resturi menajere în urma inundațiilor
08/01/2021 ⋅ 0 comentarii

România, 2021. Mii de pet-uri şi tone de gunoaie amestecate cu lemne, acesta este peisajul dezolant de pe faleza golfului din Orşova. Gunoaiele acoperă Dunărea pe zeci de metri.

Mizeria a fost adusă de râul Cerna în urma viiturilor provocate de ploile abundente din ultimele zile.

"Pe râul Cerna s-au acumulat mari cantităţi de PET-uri, material lemnos, resturi menajere, fenomen care se repetă ori de câte ori plouă abundent. Aceste deşeuri au fost aduse de apele crescute ale râului Cerna, fiind preluate din depozitele necontrolate de deşeuri amplaste de-a lungul râului în judeşul Caraş-Severin. Comisarii Gărzii Mediu Mehedinţi s-au deplast în zonă au contatat apele române şi s-au impus măsuri de ridicare a deşeurilor şi igienizarea malurilor", a declarat la Digi24 Cătălin Tutilescu, comisar-șef la Garda de Mediu Mehedinți.

"Sperăm în câteva zile, vremea să ne lase în primul rând, sperăm să reuşim să decolmatăm această zonă", a mai spus Tutilescu.

Foto: Facebook / Meteoplus

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.