Din Arad Ultima oră
Recomandările Arhiepiscopiei Aradului pentru săvârșirea Slujbei de sfințire și împărțirea Aghiasmei Mari
Recomandările Arhiepiscopiei Aradului pentru săvârșirea Slujbei de sfințire și împărțirea Aghiasmei Mari
05/01/2021 ⋅ 0 comentarii

Potrivit rânduielilor liturgice, Aghiasma Mare se sfinţeşte de două ori în cursul unui an: în ajunul Botezului Domnului (5 ianuarie) şi în ziua de praznic a Botezului Domnului (6 ianuarie).

Aflându-ne într-o perioadă de pandemie, în care se impune respectarea unor reguli sanitare, din motive de precauţie, Arhiepiscopia Aradului recomandă, ca în acest an, Slujba de sfinţire a apei, la mănăstiri şi la toate parohiile, mai ales cele de oraş sau cele de categoria I din mediul rural, în cadrul Eparhiei să se săvârşească în cele două zile amintite mai sus.

”Acolo unde este posibil se recomandă ca Aghiasma Mare sfinţită să fie îmbuteliată şi astfel să se împartă credincioşilor, încă din dimineaţa zilei de ajun.

De asemenea, la toate bisericile din eparhie să fie rânduite persoane care să supravegheze buna rânduială de distribuire a aghiasmei mari prin păstrarea măsurilor de distanţare de 1,5 m între persoane şi purtarea măştii de protecţie.”, a mai transmis Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Aradului

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.