Național Life Ultima oră
O brăţară inscripţionată Cartier, care se poate să fi aparţinut Reginei Maria, expusă la Muzeul Naţional de Istorie a României
O brăţară inscripţionată Cartier, care se poate să fi aparţinut Reginei Maria, expusă la Muzeul Naţional de Istorie a României
02/01/2021 ⋅ 0 comentarii

O brăţară inscripţionată Cartier, care se poate să fi aparţinut Reginei Maria, se află expusă, alături de alte bijuterii, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR).

"Brăţara, cu numărul de serie 0444, este o bijuterie din platină - nemarcată, cu o încuietoare-lacăt de formă dreptunghiulară şi cu o siguranţă în formă de cârlig, din aur alb de 18 kt. Este compusă din şapte piese ovale, dispuse central, în care sunt montate, în gheare, şapte rubine tăiate cabochon, două piese triunghiulare şi două în formă de potcoavă, compuse fiecare din câte opt piese dreptunghiulare. Are montate 311 briliante, cel mai bun model de şlefuire a diamantului pentru a fi pus în evidenţă, toate de mărimi diferite. Brăţara provine din Fondul Casei Regale a României şi se poate să fi aparţinut Reginei Maria", se menţionează într-o postare de pe pagina de socializare a MNIR.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.