Național Life Ultima oră
Anul 2021 începe cu una dintre „cele mai spectaculoase ploi de meteoriţi”
Anul 2021 începe cu una dintre „cele mai spectaculoase ploi de meteoriţi”
02/01/2021 ⋅ 0 comentarii

 Anul 2021 va începe cu una dintre „cele mai spectaculoase ploi de meteoriţi”, conform NASA. Ploaia de meteoriţi, fenomen care poartă numele de Quadrantide, va lumina cerul în acest weekend.

Ploaia de meteoriţi va putea fi observată în noaptea dintre 2 şi 3 ianuarie, informează Mediafax, citată de Digi24.

Astfel, după ce anul 2020 ne-a surprins cu o serie de fenomene celeste importante, precum alinierea excepţională a planetelor Jupiter și Saturn şi apariţia cometei Neowise, anul 2021 începe în forţă, cu ploaia de meteoriţi Quadrantide.

Aceasta este una dintre cele mai puternice ploi de meteoriți. Specialiștii le recomandă celor care vor o urmărească să stea culcați pe spate și să ofere ochilor aproximativ 30 de minute pentru a se adapta la întuneric.

Important este și ca observatorii să se îmbrace gros, pentru că spectacolul va dura până în zori. Asta, desigur, în cazul în care condiţiile meteo vor asigura vizibilitatea necesară.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.