Național Religie Ultima oră
Izvorul cu ape tămăduitoare de la Mănăstirea Izbuc a ieșit din nou la suprafață în ziua de Anul Nou
Izvorul cu ape tămăduitoare de la Mănăstirea Izbuc a ieșit din nou la suprafață în ziua de Anul Nou
01/01/2021 ⋅ 0 comentarii

Izvorul cu ape tămăduitoare de la Mănăstirea Izbuc a ieșit din nou la suprafață, în ziua de Anul Nou. Anunțul a fost făcut de părinții de la Mănăstirea Izbuc printr-o postare pe pagina de socializare.

”Astăzi, zi de an nou, zi de sărbătoare și Praznic Împărătesc, mare bucurie duhovnicească a cuprins pe slujitorii și viețuitori Mănăstirii Izbuc. După săvârșirea Sfintei Liturghii, Izvorul minunat al Maicii lui Dumnezeu își revarsă din nou apa sfințitoare ca un balsam de alinare al atâtor suferințe trupești și sufletești care a cuprins lumea întreagă.  Vă așteptăm să ne rugăm împreună la început de an și să ne bucurăm de apa Izvorului Tămăduitor! Sus să avem inimile!”, este mesajul prin care părinții de la Mănăstirea Izbuc au anunțat marea bucurie.

Numele mănăstirii vine de la izvorul unic în Europa, declarat monument al naturii încă dinainte de anul 1989. Acesta izbucnește la suprafață doar la anumite intervale: uneori doar pentru câteva zile, alteori timp de luni sau chiar ani.

Anul trecut, izvorul a țâșnit la suprafață în ziua de vineri a primei săptămâni din Postul Mare, 6 martie, și în ziua cinstirii Cuvioasei Parascheva, 14 octombrie.

Foto: Facebook / Mănăstirea IzbucRedacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.