Național Ultima oră
Larisa Iordache a scris istorie la Europenele de la Mersin! „Niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul”
Larisa Iordache a scris istorie la Europenele de la Mersin! „Niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul”
21/12/2020 ⋅ 0 comentarii

Larisa Iordache a câştigat medalia de aur la sol, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia), cu 13,450.

Iordache, care în calificări a avut cea mai mare notă la sol, 13,433, a fost urmată în finală de turcoaica Goksu Uctaş Şanli, 13,100, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat israelianca Lihie Raz, cu 12,750. Cealaltă româncă din finala de la sol, Antonia Duţă, a ocupat locul al cincilea, cu 12,600, conform Agerpres.

Larisa Iordache a obţinut aurul de la sol în urma unei contestaţii, după ce iniţial fusese notată cu 13,050 şi ar fi luat medalia de argint. Gradul de dificultate al exerciţiului a fost calculat greşit iniţial, ca fiind 5,2 şi nu 5,6. Gimnasta română a primit apoi nota 13,450, care i-a adus a doua sa medalie de aur la Mersin.

Larisa Iordache încheie Europenele din Turcia cu un bilanţ de patru medalii, două de aur la bârnă şi sol, două de argint, cu echipa şi la sărituri.

În total, România a cucerit la Mersin cinci medalii la senioare, argint în competiţia pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă şi sol, argint prin Larisa Iordache la sărituri şi o nouă medalie de argint, la bârnă, prin Silviana Sfiringu.

Larisa Iordache (24 ani) mai are în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, două de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, precum şi 5 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz la Europene.

La bilanţul senioarelor se adaugă salba de medalii cucerite de junioare la Mersin, aur în toate probele (echipe, individual compus, pe aparate), 6 la număr, două medalii de argint, ambele obţinute de Maria Ceplinschi, la individual compus şi sol, şi una de bronz, câştigată de Andreea Preda, la bârnă.

Larisa Iordache, 24 de ani, a afirmat, duminică, pe Instagram, că ”nu este niciodată prea târziu să îţi urmezi visul”, după ce a obţinut două medalii de aur şi două de argint la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia). 

Dubla campioană europeană a povestit cât de greu i-a fost să revină, după perioada de pauză cauzată de accidentări. 

„O poveste lungă, spusă în câteva cuvinte… Pentru că niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul şi să visezi la ceea ce îţi doreşti cu adevărat, doar trebuie să ai un impuls pentru ca puterea din interiorul tău să iasă la suprafaţă”, a notat Larisa Iordache pe Instagram. 

„În momentele în care mulţi mi-au spus că nu voi reuşi şi începusem să cred şi eu asta după atâta timp de pauză… cu greu mai speram la o revenire, însă… Ai nevoie de nişte oameni care să creadă în tine. Aşa cum au făcut-o antrenorii mei @loumtlc şi @cristi_aerobic (Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, n. red.) de la bun început”, a mai scris Larisa Iordache. 

Gimnasta de 24 de ani a ținut să le mulțumească antrenorilor pentru că au avut încredere în ea. 

„Antrenorii nu au renunţat niciodată să creadă în mine, să mă susţină exact aşa cum am eu nevoie. Şi să îmi dăruiască bunătatea şi dragostea lor faţă de gimnastică. Iar pentru toate astea vreau să le mulţumesc! Sunteţi cei mai tari. Vă iubesc!”, a precizat Larisa Iordache. 

„Am trecut printr-un amalgam de sentimente, gânduri bune sau mai puţin bune, dureri şi multe altele… dar cu toate astea familia mea a fost lângă mine pentru a-mi aduce zâmbetul pe buze. Vă iubesc” Larisa Iordache: 

Larisa Iordache a ţinut să le încurajeze şi pe coechipierele sale din echipa României: „Şi nu în ultimul rând vreau să le spun fetelor (@stanciulescu_ioana, @sfiringu_silviana, @trica_daniela, @antoniairina) cu care am făcut o echipă că sunt mândră de ele, chiar dacă medalia de la finala pe echipe nu a fost culoarea la care noi am sperat. Important este să credeţi în voi, să munciţi mult şi să mergeţi mai departe cu multă încredere. Să luptaţi mereu până la capăt şi să faceţi cu drag acest sport, care nu este chiar uşor, dar este foarte frumos. Vă iubesc”.

„Şi vă mulţumesc vouă, tuturor! Pentru energia voastră pozitivă, pentru mesajele voastre şi cuvintele pe care mi le scrieţi”, le-a transmis Larisa Iordache fanilor săi.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.