Național Cultură Religie Ultima oră
Cine sunt cei mai mari filantropi ortodocşi români
Cine sunt cei mai mari filantropi ortodocşi români
07/12/2020 ⋅ 0 comentarii

În încheierea Zilelor Șaguniene 2020, așa cum au anunțat încă de la început, organizatorii Campaniei 10 mari filantropi  au anunțat  și  TOP 10 MARI FILANTROPI CLERICI ȘI MIRENI DIN PATRIARHIA ROMÂNĂ.

În urma desfășurării votului online pe pagina www.marifilantropi.ro , precum și prin numărarea și cuantificarea tuturor voturilor primite prin email sau prin whatsapp așa cum era prevăzut în regulamentul campaniei, rezultatul votului pentru cele două categorii de filantropi este următorul:

Mari filantropi clerici:

 1. Iosif Naniescu
 2. Andrei Șaguna
 3. Melchisedec Ștefănescu
 4. Antim Ivireanul
 5. Lucian Roșu
 6. Iacob Putneanul
 7. Anastasie Crimca
 8. Bartolomeu Anania
 9. Veniamin Costachi
 10. Teofil Herineanu

Mari filantropi mireni:

 1. Emanoil Gojdu
 2. Constantin Vasiliu Bolnavu
 3. Vasile Stroescu
 4. Elena Ghiba Birta
 5. Iorgu Dumitrescu
 6. Constantin Brâncoveanu
 7. Neagoe Basarab
 8. Constantin Bursan
 9. Mihai Cantacuzino
 10. Victor Tordășianu

Organizatorii campaniei țin să mulțumească tuturor celor ce și-au exprimat votul pentru una dintre marile personalități ale filantropiei din istoria Bisericii Ortodoxe Române atât în prima etapă a campaniei (10.159 de voturi), precum și în ultima etapă (16.073 de voturi).

Foto: Mitropolia Ardealului

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.