Național Cultură Ultima oră
Ioan-Aurel Pop: Legătura din calendar dintre praznicul Sfântului Apostol Andrei şi Ziua Naţională a României este o împlinire a proniei cerești
Ioan-Aurel Pop: Legătura din calendar dintre praznicul Sfântului Apostol Andrei şi Ziua Naţională a României este o împlinire a proniei cerești
30/11/2020 ⋅ 0 comentarii

 Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, scriind pe pagina de socializare un ”Gând la mare praznic”, a afirmat că nu este întâmplătoare legătura ”evidentă” din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei şi Ziua Naţională a României şi a românilor, ci aceasta este ”o împlinire a proniei cereşti”.

”Identitatea naţională românească nu se poate imagina şi nici defini în afara limbii şi credinţei. Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de 'preoţi cu crucea-n mână', ca şi Revoluţia din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte. Viaţa noastră este credinţa noastră, care ne-a ghidat spre marele act de voinţă naţională din 1918, când, la 1 Decembrie, ne-am primenit sufletele de 'cel rău' şi am cântat o 'odă bucuriei'”, a scris preşedintele Academiei Române pe Facebook.

Totodată acesta a adăugat că este timpul ca românii să-şi dea seama că a rămâne fideli valorilor lor înseamnă să rămână mereu ei înşişi. 

”Este timpul să ne dăm seama că a rămâne fideli valorilor noastre, mai ales limbii şi credinţei, moştenirii clasice greco-latine şi creştinismului, înseamnă a rămâne mereu noi înşine, adică români, în casa noastră numită România (vremelnic despărţită de una dintre generoasele sale încăperi, anume Moldova dintre Prut şi Nistru)”, a subliniat Ioan-Aurel Pop.

”Este timpul, după atâta ură şi hulire, să cântăm un imn de glorie tuturor românilor. La mulţi ani, români!”, a mai scris profesorul Ioan-Aurel Pop.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.