Național Cultură Ultima oră
Casa Memorială „George Enescu” din Liveni va fi restaurată
Casa Memorială „George Enescu” din Liveni va fi restaurată
26/11/2020 ⋅ 0 comentarii

O nouă veste bună. La câteva luni după ce în casa lui George Enescu de la Mihăileni a răsunat din nou muzica, aceasta fiind renovată după mulți ani de eforturi, Casa memorială a marelui compozitor George Enescu din localitatea Liveni va fi restaurată cu fonduri europene, anunţă Agerpres, citat de Basilica.ro.

Finanţarea este obţinută prin proiectul Hard – „History and Music – values that bring us together”, accesat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014- 2020, Prioritatea 2.1. Refacerea siturilor culturale şi istorice care îmbunătăţesc potenţialul transfrontalier al zonei eligibile.

„Casa Memorială George Enescu din Liveni este unul dintre cele mai reprezentative obiective de patrimoniu pe care le deținem, este o moștenire de neprețuit și îmi doresc să fie pusă în valoare așa cum se cuvine”, a declarat Doina Federovici, noul președinte al Consiliului Județean Botoșani.

„Vom reuși să facem toate acestea prin implementarea acestui proiect, vom readuce la viață casa mică cu pridvor de lemn vopsit, unde se uscau funiile de ceapă la soare așa cum și-o amintea marele compozitor în memoriile sale. Am convingerea că acesta este modul cel mai potrivit pentru a-i onora memoria și a-i cinsti marea creație”, a mai precizat Doina Federovici, conform aceleiași surse.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.