Național Cultură Ultima oră
Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” a marcat 148 de ani de la înființare
Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” a marcat 148 de ani de la înființare
17/11/2020 ⋅ 0 comentarii

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" a marcat 148 de ani de la înființare, la data de 17 noiembrie 1872, printr-o serie de activități, organizate la sediul instituției din Constanța, în perioada 10-17 noiembrie, informează reprezentanții Forțelor Navale Române.

Manifestările au debutat marți, 10 noiembrie, cu simpozionul „Instruirea prin simulare – componentă esențială a pregătirii pentru misiune a Forțelor Navale Române”, iar miercuri, 11 noiembrie, au continuat cu lansarea lucrărilor de specialitate „Logistică integrată” și „Oceanografie pentru navigatori”, realizate de cadre didactice ale academiei constănțene.

Programul evenimentelor aniversare, desfășurate cu prilejul Zilei Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, a mai cuprins inaugurarea a cinci laboratoare, proiectate de către cercetători și specialiști ai instituției, acordarea titlului de „Senator de Onoare” unor foști membri ai Senatului academiei, lansarea proiectului „Stagii de practică inovative pentru dobândirea de competențe în sectoarele economice cu potențial competitiv”, iar marți, 17 noiembrie, a avut loc o ceremonie atipică, adaptată la contextul sanitar actual, la care au avut posibilitatea să asiste, online, studenții militari și civili de la cele două facultăți ale academiei.

În alocuțiunea sa, comandantul (rectorul) Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, comandor prof.univ.dr. Toma Alecu, a transmis studenților și întregului personal din subordine mulțumiri pentru rezultatele obținute în procesul de învățământ și pentru contribuția adusă la consolidarea prestigiului academiei navale în plan național și internațional, precum și tradiționala urare marinărească „Buna cart înainte!”.

Foto: Facebook / Foțele Navale Române

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.