Național Life Ultima oră
Medicul Cătălin Denciu, cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamț
Medicul Cătălin Denciu, cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamț
16/11/2020 ⋅ 1 comentarii

Consiliul Local Piatra-Neamţ i-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului doctorului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ în timp ce încerca să salveze pacienţi, conform Digi24.

Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Andrei Carabelea, a fost votat în unanimitate de consilierii locali prezenţi la şedinţă.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii au aprobat ca familiile a patru victime decedate în incendiu să primească, fiecare, un ajutor de 10.000 lei. 

 Care este starea medicului Cătălin Denciu

Doctorul Cătălin Denciu a fost rănit în incendiul care a cuprins sâmbătă seara secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în timp ce încerca să salveze mai mulţi pacienţi.

Medicul a suferit arsuri şi a fost transferat la un spital din Belgia pentru a primi îngrijiri medicale.

Starea lui de sănătate este stabilă. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat luni că în urma evaluării făcute duminică dimineața la Spitalul Floreasca, acesta avea arsuri pe 70-75% din suprafașa corpului. 

„A ajuns ieri în jurul orei 12. S-a efectuat o procedură de dializă, s-a efectuat echilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Sunt critice cele trei zile. Este o procedură de protocol în arsuri. Așteptăm evaluări în fiecare zi, ținem legătura”, a spus ministrul. 

În incendiu au fost rănite uşor şi două asistente şi un alt medic din cadrul secţiei de ATI.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

17.11.2020 00:17
zsuzsanna székelyné dr. lázár
Felicitari si insanatosire rapida, integra, putere in continuare! Va doresc cit mai putina si scurta suferinta! Mult succes, viata frumoasa si lunga va doresc!!