Național Ultima oră
Ambulanța pentru Monumente a câștigat Premiul Publicului în cadrul Premiilor Europa Nostra 2020
Ambulanța pentru Monumente a câștigat Premiul Publicului în cadrul Premiilor Europa Nostra 2020
11/11/2020 ⋅ 0 comentarii

Proiectul ”Ambulanţa pentru Monumente” a câștigat Premiul Publicului în cadrul Europa Nostra 2020.

Premiul a fost acordat ieri proiectului român de educație, formare și conștientizare derulat de Ambulanța pentru Monumente. Asociaţia care a salvat numeroase clădiri monument istoric din țară printr-o rețea extinsă de organizații active de patrimoniu şi voluntari a primit cel mai mare număr de voturi, exprimate printr-un sondaj online, cu participarea a peste 12.000 de cetățeni din toată Europa.

Ceremonia de decernare a Premiilor Europene pentru Patrimoniu s-a desfăşurat pentru prima dată integral în mediul online, ca urmare a măsurilor de siguranţă împotriva răspândirii COVID-19.

Pe parcursul ceremoniei online, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Europa Nostra au anunţat câştigătorul Premilului Publicului şi cei trei laureaţi ai Marilor Premii, selectaţi din cele 21 de iniţiative (din 15 ţări europene) câştigătoare de anul acesta.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.