Național Din Arad Sănătate Ultima oră
Linii de consiliere psihologică gratuită pe tema Covid-19 pentru arădeni, începând de astăzi
Linii de consiliere psihologică gratuită pe tema Covid-19 pentru arădeni, începând de astăzi
11/11/2020 ⋅ 0 comentarii

 În baza unui protocol de colaborare între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Direcția de Sănătate Publică Arad pentru a spori suportul psihologic de care arădenii au nevoie în această perioadă mai mulţi psihologi specializați oferă şedinţe telefonice gratuite tuturor celor care parcurg mai greu aceste vremuri dificile.

Astfel, cinci numere de telefon dedicate sunt puse la dispoziția arădenilor afectați de COVID-19.

Începând de miercuri, 11 noiembrie 2020, cinci psihologi din cadrul DGASPC Arad vor răspunde la telefon de luni până vineri, între orele 09.00-19.00, tuturor persoanelor care se simt afectate de presiunea psihologică pe care, din păcate, o resimțim cu toții și care vine la pachet cu noul coronavirus. Aceștia vor oferi consultații gratuite pacienților infectați cu Covid-19 din județul și municipiul Arad asupra cărora infectarea cu coronavirus a avut un impact semnificativ, afectându-le echilibrul psiho-emoțional.

„Toți cei care se simt afectați trebuie să știe că nu sunt singuri și că la celălalt capăt al firului se află specialiștii noștri care îi pot consilia și îi vor ajuta să treacă mult mai ușor peste efectele bolii, tratamentului sau perioadei de izolare. Categoriile cele mai predispuse la anxietate sunt vârstnicii sau adulţii cu tulburări emoţionale, însă chiar și copiii se pot simți afectați de presiunea cotidiană cauzată de avalanșa de informații contradictorii care se rostogolesc în spațiul public. Pentru ei, toți, deschidem aceste linii telefonice dedicate bazându-ne și pe implicarea partenerilor noștri de la DSP Arad, cărora le mulțumim pentru suportul acordat” declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

Toate aceste servicii de consiliere și suport sunt acordate gratuit, respectând termenii de confidențialitate și regulile privind datele cu caracter personal.

”În astfel de momente, trebuie să ne solidarizăm, chiar dacă este o perioadă grea, cu multe încercări. Scopul acestei inițiative este de a le oferi arădenilor suport emoțional specializat, sfaturi și recomandări pentru a depăși cât mai ușor presiunea psihologică la care pandemia i-a supus pe mulți dintre cei care s-au întâlnit deja cu efectele acestei boli.

Mulțumim DGASPC Arad pentru colaborarea atât de necesară pacienților și pentru faptul ca ne pune la dispoziție cei cinci psihologi care vor putea fi contactați telefonic, timp de zece ore pe zi” precizează directorul DSP Arad, Dr. Horea Timiș.

____________________________

📌 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚ț𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐢𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐮𝐧𝐢 𝐩â𝐧ă 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, î𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟎𝟗:𝟎𝟎-𝟏𝟗:𝟎𝟎𝐥𝐚 𝐮𝐫𝐦ă𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐧𝐮𝐦𝐞𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧:

 

📞 𝟎𝟕𝟑𝟔 𝟐𝟕𝟐 𝟎𝟏𝟓

📞 𝟎𝟕𝟑𝟔 𝟐𝟕𝟐 𝟐𝟐𝟖

📞 𝟎𝟕𝟑𝟔 𝟐𝟕𝟐 𝟓𝟒𝟑

📞 𝟎𝟕𝟗𝟗 𝟔𝟖𝟑 𝟖𝟗𝟐

📞 𝟎𝟕𝟑𝟔 𝟐𝟕𝟐 𝟕𝟎𝟏

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.