Din Arad Cultură Ultima oră
Sărbătoare la Hălmagiu! Veteranul de război Gheorghe Dărău a împlinit 100 de ani
Sărbătoare la Hălmagiu! Veteranul de război Gheorghe Dărău a împlinit 100 de ani
10/11/2020 ⋅ 0 comentarii

Sărbătoare în comuna Hălmagiu din Arad, unde veteranul de război Gheorghe Dărău a fost sărbătorit, atât cât a fost posibil în condițiile impuse de pandemie, la împlinirea frumoasei vârste de 100 de ani. 

”Sunt onorat să vă fiu alături astăzi, într-un moment de sărbătoare pentru dumneavoastră și pentru noi toți, în calitate de primar al comunei Hălmagiu și să vă înmânez diploma și felicitările mele pentru împlinirea frumoasei vârste de 100 de ani. Astăzi de ziua dumneavoastră, ne înclinăm frunțile și rostim o rugăciune pentru sănătatea dumneavoastra, un om care a făcut sacrificii enorme pentru patrie. Dumneavoastră, domnule Dărău Gheorghe, nu v-a fost frică, nu ați dat înapoi, nu ati plâns pentru că vi s-a cerut de către țară, viața însăși. Pentru toate aceste lucruri, vă transmitem gândurile noastre bune și sincere de respect, onoare și cinstire. Nu sunt suficiente cuvintele pentru a ne exprima mulțumirea față de sacrificiul pe care l-ați făcut pentru libertatea si bunăstarea acestei țări. La mulți ani cu sănătate!”, a spus primarul comunei Hălmagiu.

Veteranul de război a mai fost felicitat de Asociația Națională a Veteranilor de Război, de Ministrul Apărării Naționale, dar și de Președintele Filialei Județene Zărandul din Arad.

”La mulți ani cu sănătate domnule erou veteran de război Dărău Gheorghe cu ocazia împlinirii a 100 de ani de viață. Suntem alături de dumneavostră, colegii de arme care mai sunt în viață la acest moment aniversar. Comuna Hălmagiu este fericită că sărbătorește un asemenea om ca dumneavostră, care și-a jertfit ani din tinerețea lui pentru apărarea gliei străbune. După încheierea războiului s-a integrat în comunitate, ca persoană stimată, fiind mulți ani șef de gară în comuna Hălmagiu. Mă bucur pentru acest moment, dar mă și întristez pentru faptul că nu pot să fiu prezent din motive independente de voința mea. Sunt multe de spus despre viata domnului Dărău Gheorghe, veteran, erou, de război, însă sunt convins că toate se vor spune în comunitate astăzi de ziua dânsului, la împlinirea celor 100 de ani de viată pe pământ.”, a fost mesajul Președintelui Filialei Județene Zărandul din Arad, Colonel (r) Sandu Crișan. 

Mulți ani cu sănătate, domnule Gheorghe Dărău!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.