Național Ultima oră
Totul e bine când se termină cu bine! Trei salvatori ISU au ajutat o tânără mămică să nască în ambulanță
Totul e bine când se termină cu bine! Trei salvatori ISU au ajutat o tânără mămică să nască în ambulanță
07/11/2020 ⋅ 0 comentarii

O tânără mămică din Bistrița, care fusese preluată de SMURD, a născut în drum spre spital, în prezența a trei salvatori din cadrul ISU.

Ajutată de cei trei salvatori ISU Bistrița, femeia l-a adus pe lume în siguranță pe micuțul Andrei ”un băieţel foarte gălăgios şi energic", după l-a descris cu emoție șeful echipajului medical.

Într-o postare pe pagina de socializare, reprezentanții ISU au povestit experiența prin care au trecut cei trei paramedici, alături de tânăra mămica. 

”Am văzut multe în cei unsprezece ani de când sunt paramedic, la cele patru resuscitări reușite a tremurat carnea pe mine de emoție și bucurie, dar nimic nu se compară cu misiunea de astăzi. Suntem în al nouălea cer că am reușit să îl ajutăm pe voinicul Andrei să vină sănătos pe lume!” ne-a spus Sami, decanul de vârstă al echipajului de paramedici de la Punctul de Lucru Lechința.

 

Alături de sergenții major Ionuț Emanuel Floroaie și Vasile Dănuț Damian, plutonier adjutant Karoly Samuel Baczonyi, cei trei salvatori au dus la bun sfârșit misiunea pe care nu o vor putea uita niciodată!

Au preluat din localitatea Șopteriu, județul Bistrița - Năsăud o femeie gravidă, cu iminență de naștere, iar după nici 10 minute au fost nevoiți să tragă pe dreapta și să facă ceea ce știau până atunci doar în teorie.

Mămica era din ce in ce mai confuză, dar au reușit cumva să o liniștească și au reușit in totalitate in momentul în care i l-au pus în brațe pe voinicul familiei. Un copil minunat, foarte gălăgios și energic (semn de sănătate).

Cei doi tineri salvatori, colegi de promoție în anul 2018 ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești, ne-au spus că este cea mai intensă misiune la care au participat și că își găsesc cu greu cuvintele să descrie ce simt. Împlinire și fericire, asta am reușit să scoatem la cald de la ei!

Sănătate micuțului Andrei, mamei curajoase și, bineînțeles, tatălui și celor doi frați mai mari, care îi așteaptă cât mai repede acasă!”, este mesajul ISU Bistrița.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.