Național Ultima oră
Casa Regală a decis să instituie Bursele universitare ”Regele Mihai I” și ”Regina Ana”
Casa Regală a decis să instituie Bursele universitare ”Regele Mihai I” și ”Regina Ana”
23/10/2019 ⋅ 0 comentarii

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au decis să instituie Bursele “Regele Mihai I” și “Regina Ana”, cu caracter anual, destinate, în mod simbolic la București și Chișinău, studenților Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară și, respectiv, studenților Universității Agrare de Stat din Moldova, conform familiaregala.ro.

Atfel, Bursele Anului I vor fi acordate vineri, 25 octombrie 2019, într-o ceremonie care va avea loc în Sala Tronului de la Palatul Regal. Vor primi primele Burse Regele Mihai I și Regina Ana doi studenți și două studente, aparținând celor două universități.

Bursele Regale continuă tradiția de sprijinire și încurajare a educației naționale de către Coroana Română și vor fi împărțite egal între București și Chișinău.

În urmă cu mai mulți ani, au fost instituite, tot de Custodele Coroanei și de Principele Radu, Bursele Regele Carol I și Regina Elisabeta (oferite anual la București studenților Academiei de Studii Economice) și Bursele Regele Ferdinand I și Regina Maria (oferite anual la Chișinău studenților Universității Academiei de Științe).

 
Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.