Național Social Religie Ultima oră
Maicile de la Centrul Eparhial al Mitropoliei Banatului, din nou în sprijinul bolnavilor de coronavirus
Maicile de la Centrul Eparhial al Mitropoliei Banatului, din nou în sprijinul bolnavilor de coronavirus
03/11/2020 ⋅ 0 comentarii

Biserica vine din nou în sprijinul bolnavilor de coronavirus. Astfel, prin grija și cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Ioan spitalele din Timișoara, respectiv Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” și Spitalul Județean, au primit 2.600 de prosoape de unică folosință confecționate de Maicile de la Centrul Eparhial. 

Prosoapele de unică folosință au fost confecționate, conform Mitropoliei Banatului, ”într-o singură noapte de priveghere”, ele fiind mai mult decât necesare personalului medical și bolnavilor din spitale, care se confruntă cu o criză acută de materiale, datorită exploziei cazurilor de infectare cu covid.

”De data aceasta, maicile au realizat, într-o singură noapte de priveghere, un număr de 2600 de prosoape de unică folosință. Dintre acestea, 1400 bucăți au fost distribuite secției ATI de la Spitalul Județean, iar 1200 secției ATI a Spitalului de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Acțiunea aceasta se înscrie în lungul șir al donațiilor făcute de Centrul eparhial în ultimele opt luni pentru cei aflați pe paturile de suferință și constituie bun exemplu de solidaritate și comuniune creștinească, la care suntem chemați toți în aceste vremuri de pandemie.

Activitatea socială a Arhiepiscopiei Timișoarei se desfășoară prin implicarea sectorului social-filantropic care, în funcție de posibilități și de multele cereri, încearcă să ofere ajutor material, financiar și spiritual și contribuie la susținerea eforturilor autorităților în lupta cu acest agent patogen SARS-COV-2.”, spun reprezentanții Mitropoliei Banatului.


Foto: Mitropolia Banatului 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.