Național Ultima oră
100 de ani de viață, 100 de ani de istorie! Veteranul de război Marin Stănescu, sărbătorit la centenar
100 de ani de viață, 100 de ani de istorie! Veteranul de război Marin Stănescu, sărbătorit la centenar
02/11/2020 ⋅ 1 comentarii

Veteranul de război colonel (rtr) Marin Stănescu a fost sărbătorit de comunitatea din Vișeu de Sus  la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani.

”Un OM ce a scris istorie și e parte a istoriei acestei țări! Colonelul Marin Stănescu a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost rănit de trei ori și de fiecare dată s-a întors pe câmpul de luptă. În 12 august 1945, după trei luni de mărșăluit de la granița Germaniei, a sosit în Vișeu de Sus, fiind parte a Batalionului 10 Vânători de Munte.

Pentru faptele sale de vitejie a fost decorat cu ”Crucea Comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”, ”Insigna Veteran de Război”, ”30 de ani de la eliberarea României de sub dominația fascistă”, decorația ”Onoare Armatei Române”. În anul 2003, Consiliul Local i-a conferit titlul de cetățean de onoare al Orașului Vișeu de Sus.”, informează Anuța Pop, Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus.

Mulți ani cu sănătate, venerabile veteran!

Foto: Anuța Pop / Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

02.11.2020 09:41
Adriana Nagy
La multi ani!
CINSTE, ONOARE ȘI RESPECT!