Național Life Ultima oră
La mulți ani curați! 31 Octombrie – Ziua Internațională a Mării Negre
La mulți ani curați! 31 Octombrie – Ziua Internațională a Mării Negre
31/10/2020 ⋅ 0 comentarii

Data de 31 Octombrie, Ziua Internațională a Mării Negre, marchează aniversarea semnării, în 1996, de către România, Bulgaria, Georgia, Rusia, Turcia şi Ucraina a Planului Strategic de Acțiune pentru Marea Neagră. Documentul conţine cel mai complet set de strategii şi măsuri pentru salvarea şi reabilitarea bazinului.

Aniversarea din fiecare an este de fapt o promisiune pentru un viitor mai bun pentru cele 16 milioane de oameni, din cele șase state riverane, care trăiesc de-a lungul țărmului Mării Negre.

Dincolo de angajamentele guvernamentale asumate pentru măsuri reale care să reabiliteze bazinul Mării Negre, o responsabilitate ne aparține tuturor: aceea ce a proteja mediul.

Ziua Internațională a Mării Negre este și o celebrare a eforturilor de o viață depuse de specialiști, pasionați și voluntari pentru protejarea mediului marin.

”Ca viitori marinari militari, Marea Neagră este locul nostru de căpătâi. Este portul de unde începe fiecare călătorie pe drumurile de ape, iar țărmul Mării Negre este locul care îi adăpostește pe cei dragi nouă. Reziduurile, pescuitul excesiv şi deversările necontrolate de produse petroliere continuă să producă dezechilibre ecologice în Marea Neagră. Ambalaje din plastic și pet-uri, măști de unică folosință și alte deșeuri ușoare sunt purtate de vânt în apă, unde rămân pentru totdeauna provocând un rău nebănuit florei și faunei marine și, implicit, nouă, oamenilor. Gândiți-vă de două ori data viitoare când aruncați ceva la întâmplare și alegeți să nu faceți rău, cu bună știință, viețuitoarelor marine și păsărilor. De Ziua Internațională a Mării Negre, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale vă propun să ne amintim că suntem doar în trecere pe această planetă și că este datoria noastră să o păstrăm curată și productivă pentru generațiile care ne vor urma.”, este mesajul reprezentanților Școlii militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale. 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.