Național Din Arad Sănătate
Șase pompieri arădeni și un medic, în misiune umanitară în Cehia
Șase pompieri arădeni și un medic, în misiune umanitară în Cehia
27/10/2020 ⋅ 0 comentarii

Șase pompieri arădeni și un medic au fost în aceste zile în misiune umanitară în Cehia. Ei au plecat în data de 23 octombrie din Arad, cu  30 de ventilatoare de terapie intensivă achiziționate prin programul RescUE de către Uniunea Europeană, venind astfel în sprijinul medicilor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19.

Misiunea a fost organizată în baza deciziei Comisiei Europene de a trimite echipamente medicale de terapie intensivă (ventilatoare) către Cehia, în urma solicitării de asistență.

România, fiind una dintre gestionarele capacității RescEU europene pentru rezerve medicale, a pus la dispoziție pentru o perioadă de 3 luni, în baza unui contract de comodat, cele 30 de ventilatoare de terapie intensivă achiziționate prin programul amintit anterior.

Delegația DSU - IGSU, formată din 6 pompieri ISU Arad  (Lt.col Gale Claudiu, Slt. Mihuț Claudiu, Plt.adj șef Gabor Ion, Plt. adj Gădărici Marius, Plt.adj șef Milin Dragan, Plt. Moldovan Alin) și un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Arad, dr.Vultur Adrian, a predat astăzi cele 30 de venilatoare și instructajele pentru folosirea acestora. 

Transportul echipamentelor medicale a fost asigurat cu două camioane puse la dispoziție de ISU Arad.

Cele 30 de ventilatoarele de terapie intensivă indispensabile continuării îngrijirilor medicale care se impun pacienților aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu noul Coronavirus nu fac parte din echipamentele medicale de terapie intensivă aflate în stocul strategic al României.

Foto: Facebook / ISU Arad

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.