Național Religie Ultima oră
Moaștele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, depuse spre închinare pe Colina Bucuriei, alături de moaștele Sfântului Dimitrie
Moaștele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, depuse spre închinare pe Colina Bucuriei, alături de moaștele Sfântului Dimitrie
24/10/2020 ⋅ 0 comentarii

Racla cu moaștele Sf. Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor, de la biserica bucureșteană Sf. Stelian Lucaci va fi depusă spre închinare pe Colina Bucuriei duminică, alături de moaștele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou. Moaștele au fost incluse în programul hramului Catedralei Patriarhale pentru a marca Anul omagial al pastorației părinților și copiilor, informează Basilica.ro.

În baldachin vor fi, ca în fiecare an, și moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, precum și cele ale Sfântului Nectarie, din patrimoniul Catedralei Patriarhale.

Raclele cu sfinte moaște vor fi protejate cu un material care va permite igienizarea după fiecare închinător.

Moaștele Sf. Stelian provin de la Parohia Sf. Stelian Lucaci, din Sectorul 3 al Capitalei, care le deține încă din 1736. Hramul originar al bisericii este același ca cel al Catedralei Patriarhale: Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Anul acesta, maximum 200 de credincioși pot lua parte la slujbele oficiate la altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală. 

Închinarea la moaște se va face în aer liber, iar accesul în catedrală va fi limitat. În interiorul sfântului locaș se vor face periodic dezinfectări prin metoda nebulizării.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.