Din Arad Cultură Ultima oră
(FOTO) Ștafeta Veteranilor a ajuns astăzi în Cetatea Aradului. Sacrificiul impune respect. Go Invictus!
(FOTO) Ștafeta Veteranilor a ajuns astăzi în Cetatea Aradului. Sacrificiul impune respect. Go Invictus!
22/10/2020 ⋅ 0 comentarii

Frumoasă a fost și este România, în tăcere, în aceste zile. Dincolo de pandemie, viruși sau altfel de probleme care țin titluri de ziare și emisiuni tv, sunt oameni care luptă pentru a da un alt sens României, acela care construiește ziua de mâine cinstind eroii de ieri ai neamului românesc.

Cu deloc puțină emoție am mers la rândul nostru, astăzi, pentru a-i întâmpina pe invictușii care au adus în Cetatea Aradului Ștafeta Veteranilor. 

În a 9-a zi de când s-a dat startul celei de-a 7-a Ediții a Ștafetei Veteranilor, în jurul orei 15.30, grupul Invictus a ajuns în Cetatea Aradului, unde a predat ștafeta albastră Lt. Col. Sorin Semeniuc, împuternicit la conducerea Batalionului 191 Infanterie ”Colonel RADU GOLESCU” în această perioadă.

”Sunt emoționat, bineînțeles că sunt emoționat la preluarea Ștafetei Veteranilor, știind logo-ul și activitatea grupului Invictus, eu însumi fiind veteran. Nu pot decât să mulțumesc tuturor celor care participă la această acțiune și să spun: GO, INVICTUS, GO!”, a spus Lt. Col. Sorin Semeniuc. 

Voluntari ai grupului Invictus România participă, în perioada 13-25 octombrie, la cea de-a VII-a ediţie a Ştafetei Veteranilor, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României - 25 octombrie. La manifestarea dedicată eroilor neamului românesc participă sportivi civili şi militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum şi militari răniţi în teatrele de operaţii.

”Motivația noastră? Să ne cinstim eroii. Noi de obicei alergăm, am mai participat și acum doi ani, la ediția  a 5-a a Ștafetei Veteranilor, si răspundem cu mare drag ori de câte ori este nevoie. Astăzi am îmbinat pasiunea pentru alergare cu dragostea și recunoștința pe care o purtăm în suflet pentru Eroii neamului și ne bucurăm că am putut face parte din echipa care a adus ștafeta albastră la Arad”, ne-au spus doi dintre voluntarii Invictus, Vasi Mînzatu și Sergiu Cocoțianu. 

Astăzi, în cele câteva minute în care Ștafeta Veteranilor a ajuns la Arad, s-a mai scris un rând pe fila istoriei ce va fi întregită de Ziua Armatei a anului 2020. O filă care va face ca ziua de mâine să fie, nădăjduim, una demnă și care să vorbească frumos despre noi și cu recunoștință despre ei, despre Eroi/Veterani. Ștafeta Veteranilor este despre memorie, acea memorie despre care Regele Mihai spunea că ”fără ea, lumea de mâine n-ar putea exista”.

Mâine dimineață, Ștafeta Albastră a Veteranilor va pleca din Cetatea Aradului spre Oradea, urmând ca în data de 25 octombrie, Ziua Armatei, să plinească tricolorul celor trei ștafete într-una singură - aceea a respectului față de toți Eroii neamului, la Carei, ultima localitate transilvană eliberată la 25 octombrie 1944. 

Sacrificiul impune respect. Go, Invictus!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.