Național Ultima oră
Ştafeta Veteranilor, la a VII-a ediție. A început la Tulcea și se va încheia la Carei, ultima localitate transilvană eliberată la 25 octombrie 1944
Ştafeta Veteranilor, la a VII-a ediție. A început la Tulcea și se va încheia la Carei, ultima localitate transilvană eliberată la 25 octombrie 1944
14/10/2020 ⋅ 0 comentarii

Ștafeta Veteranilor, ajunsă la a VII-a ediție, a devenit o tradiție și reamintește, măcar o dată pe an, despre spiritul Invictus, acela care ar trebui să ne reunească pe toți în jurul veteranilor.

”Momentul de maximă intensitate emoțională va avea loc pe 25 octombrie, la Monumentul ostașului român din Carei, când ștafeta își va îndeplini misiunea și va prezenta onorul, într-un mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România.”, au anunțat organizatorii.

Voluntari ai asociaţiei Invictus România participă, începând de marţi dimineaţa, la Ştafeta Veteranilor, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, marcată anual pe data de 25 octombrie.

Startul evenimentului a fost dat ieri, 13 octombrie, ora 6.00, de comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, colonelul Ion Bordei, care le-a urat succes celor trei angajaţi voluntari ai asociaţiei Invictus.

Primii care au luat startul pe traseul galben au fost jandarmii Sorin Andrici, Lucian Ivanov şi Florin Grosu, care au alergat aproximativ 35 de kilometri până în oraşul Babadag.

"Bunicul meu a luptat în ambele războaie. Militari fiind, cu toţii avem în sânge patriotismul. Voi alerga în memoria celor căzuţi la datorie, dar şi pentru soldaţii răniţi", a afirmat Andrici.

La Babadag, în jurul orei 9.00, ştafeta a fost preluată de maratonistul Iulian Caraman şi ciclistul Florian Popa, informează Agerpres.

"Am participat la mai multe concursuri, iar cea mai importantă performanţă este de 123 de kilometri. De data aceasta voi alerga până la Baia, unde voi preda ştafeta colegilor mei", a afirmat Iulian Caraman, din cadrul Regimentului de Infanterie Marină din oraşul Babadag, conform aceleiași surse.

El a fost însoţit de ciclistul Florian Popa.

Voluntari ai grupului Invictus România participă, în perioada 13-25 octombrie, la cea de-a VII-a ediţie a Ştafetei Veteranilor, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României - 25 octombrie. La manifestarea dedicată eroilor neamului românesc participă sportivi civili şi militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum şi militari răniţi în teatrele de operaţii.

Acţiunea presupune purtarea în alergare a unei ştafete reprezentate de una dintre culorile drapelului tricolor - albastru, galben şi roşu, pe trei trasee, toate având ca destinaţie finală ultima localitate transilvană eliberată la 25 octombrie 1944, municipiul Carei.

La Tulcea a început traseul galben, iar starturile celorlalte două trasee vor avea loc la Sighişoara şi la Reşiţa săptămâna viitoare, la final toţi participanţii urmând să fi alergat peste 1.000 de kilometri.


Foto: Facebook / Invictus România

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.