Din Arad Cultură Ultima oră
(FOTO) Sute de arădeni îmbrăcați în straie populare au reconstituit delegațiile care au participat la Marea Unire de la 1918
(FOTO) Sute de arădeni îmbrăcați în straie populare au reconstituit delegațiile care au participat la Marea Unire de la 1918
30/11/2019 ⋅ 0 comentarii

Aproximativ 1000 de arădeni îmbrăcați în straie populare au participat astăzi, începând cu ora 16.30, la Parada Portului Popular. Paradă care a încercat, și credem noi că a și reușit, să creeze un arc peste timp și să readucă în memoria lui 2019 delegațiile care au participat la Marea Unire din 1918. 

O mare de oameni, un ocean de bucurie și emoție! Începând cu ora sus amintită, ”delegațiile” de astăzi au plecat, în încercarea reconstituirii celor de acum 101 ani, din fața Consiliul Judeţean Arad, continuând parada pe Bulevardul Revoluţiei – Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” – Primăria Municipiului Arad, pentru ca la final, pe Platoul Primăriei să se prindă în Hora Unirii și să participe la spectacolul folcloric de gală. 

Și pentru că nu este suficient să spunem doar ”sute de arădeni”, trebuie a aminti și mai ales a și vedea în imaginile fiecare delegație din județ care a participat la Parada Portului Popular: Sântana, Arad, Seleuș, Șiria, Secusigiu, Beliu, Dezna, Macea, Archiș, Tauț, Șicula, Fântânele, Curtici, Sebiș, Șagu, Șofronea, Socodor, Livada, Semlac, Bârsa, Vladimirescu, Șeitin, Petriș, Olari, Ineu, Săvârșin, Almaș, Covăsânț, Grăniceri, Buteni, Vinga, Ghioroc, Pecica.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.