Național Religie Life Ultima oră
Izvorul cu ape tămăduitoare de la Mănăstirea Izbuc a ieșit din nou la suprafață, în ziua cinstirii Cuvioasei Parascheva
Izvorul cu ape tămăduitoare de la Mănăstirea Izbuc a ieșit din nou la suprafață, în ziua cinstirii Cuvioasei Parascheva
20/10/2020 ⋅ 0 comentarii

Izvorul cu ape tămăduitoare de la Mănăstirea Izbuc a ieșit din nou la suprafață, în ziua cinstirii Cuvioasei Parascheva. Anunțul a fost făcut de părinții de la Mănăstirea Izbuc printr-o postare pe pagina de socializare. 

„Ziua de cinstire a Sfintei Cuvioase Parascheva cea mult folositoare a fost o zi binecuvântată pentru obștea Mănăstirii Izbuc, dar și pentru pelerinii veniți la sfintele slujbe. Izvorul Maicii Domnului a început să-și reverse apa sfințitoare, mângâiere pentru cei credincioși, împovărați și suferinzi care au dorit să o cinstească pe Sfânta Cuvioasă Parascheva la Sfânta Mănăstire. Preacuvioasă Maică Parascheva, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!”, au scris părinții mănăstirii, citați de Basilica.ro

Numele mănăstirii, coform aceleiași surse, vine de la izvorul unic în Europa, declarat monument al naturii încă dinainte de anul 1989. Acesta izbucnește la suprafață doar la anumite intervale: uneori doar pentru câteva zile, alteori timp de luni sau chiar ani.

Anul trecut, izvorul a țâșnit la suprafață de sărbătoarea Sf. Ilie, 20 iulie 2019, iar anul acesta în ziua de vineri a primei săptămâni din Postul Mare, 6 martie 2020.

Foto: Facebook / Mănăstirea Izbuc

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.