Național Cultură
Drapel imens, arborat în Piața Tricolorului din Alba Iulia
Drapel imens, arborat în Piața Tricolorului din Alba Iulia
30/11/2019 ⋅ 0 comentarii

Un drapel imens a fost arborat sâmbătă în Piaţa Tricolorului din Alba Iulia, în cadrul manifestărilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 101 ani de la Marea Unire din 1918.

După ce Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Înaltpreasfințitul Irineu, a oficiat o slujbă de binecuvântare a Drapelului Naţional, soldaţi ai DiviziEI 4 Infanterie "Gemina" au interpretat Imnul Naţional al României.

Anterior, au fost depuse coroane de flori la statuile lui Ionel Brătianu, Iuliu Maniu, voievodului Mihai Viteazul şi la busturile Regelui Ferdinand şi Reginei Maria.

Conform Agerpres, în jur de 60.000 de oameni sunt aşteptaţi duminică, de 1 Decembrie, la manifestările organizate de Ziua Naţională în Alba Iulia, pentru care organizatorii au pregătit un program variat, derulat în cadrul "Festivalului de România".

Foto: ziarulunirea

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.