Național Cultură Ultima oră
Veteranul de război Eugen Vătășescu, la 100 de ani - o viață trăită cu demnitate și satisfacția lucrului făcut din suflet
Veteranul de război Eugen Vătășescu, la 100 de ani - o viață trăită cu demnitate și satisfacția lucrului făcut din suflet
17/10/2020 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război Eugen Vătășescu a împlinit 100 de ani, prilej cu care a fost vizitat de reprezentanții AMVVD – sucursala Vâlcea.

Așa cum ne-am obișnuit deja, întâlnirile cu veteranii noștri rămân ca amintiri demne de purtat în suflet și de dat mai departe pentru toți cei care nu au avut bucuria de a-i cunoaște personal. 

”A fost, fără îndoială, o reîntâlnire agreabilă și ne-am bucurat enorm să-l regăsim pe onoratul nostru veteran într-o stare fizică și psihică foarte bune pentru vârsta dumnealui.

Am remarcat limpezimea minții acestuia, claritatea cu care expune concepția sa despre lume și viață. A împărtășit cu noi secretul vieții sale lungi și împlinite: foarte multă cumpătare și menținerea unui stil de viață activ din punct de vedere fizic și intelectual. Am descoperit un om care, în pofida vârstei înaintate, citește foarte mult și păstrează, pe cât posibil, obișnuințele din timpul vieții de instructor sportiv.

În preajma unor astfel de oameni un singur lucru nu este suficient - timpul. Să ascultăm din înțelepciunea acumulată într-un secol de existență a unui om pe lângă care viața nu a trecut în zadar, a fost privilegiul și încântarea noastră.”, au povestit reprezentanții AMVVD Vâlcea. 

Veteranul de război Eugen Vătășescu a ajuns în Vâlcea în urmă cu peste 70 de ani și nu după mult timp s-a făcut cunoscut  prin implicarea totală în activitatea sportivă şi în mod deosebit prin amenajarea primelor două terenuri de tenis de câmp în incinta fostului Ştrand din Parcul Zăvoi. În cei peste 60 de antrenorat, Eugen Vătăşescu a lucrat cu mii de copii, iar Federaţia Română de Tenis i-a recunoscut meritele, prin acordarea titlului de antrenor emerit.

La împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, militarii care l-au vizitat au oferit veteranului nostru de război, domnului colonel în retragere Eugen Vătășescu o diplomă aniversară și un coș de produse, iar în urma frumoasei întâlniri au mărturisit la că ar face un adaos vechii zicale românești, ”Cine nu are bătrâni să-și cumpere!” și ar spune că ”Cine cu are bătrâni veterani să își cumpere!”.

Mulți ani cu sănătate, domnule Eugen Vătășescu!


Foto: Facebook / AMVVD Vâlcea

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.