Din Arad Ultima oră
Ambulanța pentru Monumente Arad va începe lucrările de restaurare a Bisericii de lemn din Ionești
Ambulanța pentru Monumente Arad va începe lucrările de restaurare a Bisericii de lemn din  Ionești
16/10/2020 ⋅ 0 comentarii

Ambulanța pentru Monumente Arad va începe lucrările de restaurare a Bisericii de lemn din satul Ionești, comuna Hălmagiu. 

Anunțată inițial pentru perioada 3-17 august și amânată din cauza carantinării la momentul respectiv a unor localități din zona Ionești, intervenția la Biserica Ortodoxă din lemn cu hramul ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe” va avea loc în perioada 2-8 noiembrie.

”Dragi voluntari și vernaculari, în perioada 2-8 noiembrie va avea loc intervenția

de punere în siguranță a Bisericii Ortodoxe „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din satul

Ionești, com. Hălmagiu, jud. Arad”, au anunțat reprezentanții Ambulanței pentru Monumente Arad.

Intervenția de punere în siguranță are ca scop înlocuirea zonelor degradate din învelitoarea absidei și în zona coamei. Biserica este acoperită cu draniță cu terminație „bot de rață”, bătută într-un singur strat. Montarea draniței se va realiza ”pe postată” alternativ cu desfacerea învelitorii degradate, pe zone.

Lucrarea este realizată cu sprijinul Primăriei Hălmagiu, a Parohiei Ortodoxe Ionești, Direcției Județene pentru Cultură Arad, ISU Arad și a susținătorilor: Alteța sa Regală Prințul Charles, prin The Prince's Foundation, Asociația Monumentum. Comunitatea locală va avea de asemenea, un rol important în sprijinirea voluntarilor în toate aspectele pe care această intervenție și le propune.

Cazarea și masa va fi asigurată de părintele Roman Cosmin-Florin, iar pe parcursul intervenției se vor respecta măsurile anti-Covid în vigoare.

Cei care își doresc să ia parte la această intervenție, îl pot contact ape Onica Andrei la numărul de telefon - 0745151449 sau prin e-mail la ascvernacular@gmail.com., termenul limită pentru înscrieri fiind 25 octombrie sau în momentul ocupării tuturor locurilor disponibile (10).

Inițiativa poate fi susținută cu donații în contul: Asociația Culturală Vernacular IBAN: RO33BTRLRONCRT0515937601, cod Swift: BTRLRO22, Banca Transilvania, Bulevardul Revoluției, NR. 76, Arad.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.