Din Arad Religie Ultima oră
(UPDATE) Biserica de lemn din Ionești va fi restaurată de Ambulanța pentru Monumente Arad
(UPDATE) Biserica de lemn din Ionești va fi restaurată de Ambulanța pentru Monumente Arad
01/08/2020 ⋅ 0 comentarii

UPDATE: ”În contextul epidemiei de Covid 19 și al deciziei Comitetului Local al Situațiilor de Urgență Arad, având în vedere carantinarea unor localități din zona intervenției de la Ionești, dorim să vă anunțăm că aceasta se amână până la noi reglementări. Vă mulțumim pentru înțelegere! Țineți aproape și să ne vedem sănătoși cât mai curând!” – Ambulanța pentru Monumente Arad

Ambulanța pentru Monumente Arad va interveni în perioada 3-17 august la Biserica Ortodoxă din lemn cu hramul ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din satul Ionești, comuna Hălmagiu.

Intervenția de punere în siguranță are ca scop înlocuirea zonelor degradate din învelitoarea absidei și în zona coamei. Biserica este acoperită cu draniță cu terminație „bot de rață”, bătută într-un singur strat. Montarea draniței se va realiza ”pe postată” alternativ cu desfacerea învelitorii degradate, pe zone.

Intervenția este realizată cu sprijinul Primăriei Hălmagiu, a Parohiei Ortodoxe Ionești, Direcției Județene pentru Cultură Arad, ISU Arad și a susținătorilor: Alteța sa Regală Prințul Charles, prin The Prince's Foundation, Asociația Monumentum. Comunitatea locală va avea de asemenea, un rol important în sprijinirea voluntarilor în toate aspectele pe care această intervenție și le propune.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.