Național Din Arad Învățământ Social Ultima oră
Polițiștii arădeni, în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului, au donat ghiozdane pentru 100 de copii
Polițiștii arădeni, în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului, au donat ghiozdane pentru 100 de copii
13/10/2020 ⋅ 0 comentarii

 În cursul zilei de marți, 13 octombrie, poliţiştii arădeni au finalizat o primă etapă a unui proiect social, prin care au fost achiziţionate şi dăruite copiilor care provin  din familii cu situaţie materiala precară, 100 de ghiozdane.

Această nouă acţiune caritabilă a poliţiştilor arădeni este parte integrantă a mai multor proiecte comune pe care, în acest an, cu totul altfel, le desfăşoară  în  colaborare cu Arhiepiscopia Aradului.

Astfel, prin implicarea directă a Arhiepiscopiei Aradului, preoţii parohi au identificat copiii care ar avea nevoie de sprijin material,  iar poliţiştii, din fonduri proprii şi cu implicarea Corpului Naţional al Poliţiştilor Arad şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA), regiunea Arad au achiziţionat  ghiozdanele necesare.

,,Se ştie că aliaţii tradiţionali ai familiilor sunt şcoala şi biserica şi în contextul în care, de la începutul acestui an şcolar a  devenit operaţională o nouă structură a poliţiei, Biroul de Siguranţă Şcolară, pentru binele copiilor noştri, ne-am alăturat şi noi, poliţiştii. Dorim ca, pe lângă  activităţile şi misiunile zilnice pe care le desfăşurăm în slujba comunităţii, să demonstrăm că suntem parte integrantă a ei. Prin prezenţa şi activităţile noastre specifice de prevenire, ordine şi siguranţă, dar şi social-educative, dorim să facem parte activ din educaţia copiilor, a generaţiilor care, şi prin implicarea noastră, vor deveni adulţi responsabili, cu conduită civică şi respect faţă de lege. Este un bun prilej de regăsire a unor valori, este momentul în care trebuie să adunăm energiile umane, iar unitatea de măsură să fie empatia şi  generozitatea”, se arată în comunicatul IPJ Arad.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.