Național Cultură Life Ultima oră
Peste 1.700 de fotografii ilustrând costume populare din 55 de ţări, expuse la Odorheiu Secuiesc
Peste 1.700 de fotografii ilustrând costume populare din 55 de ţări, expuse la Odorheiu Secuiesc
12/10/2020 ⋅ 0 comentarii

O expoziţie cuprinzând peste 1.700 de fotografii care ilustrează costume populare din 55 de ţări a fost vernisată duminică, la Odorheiu Secuiesc, facând parte dintr-un proiect mai amplu de realizare a unei enciclopedii care să prezinte portul tradiţional al tuturor popoarelor lumii, informează Agerpres.

Ideea aparţine grupului de iniţiativă Geofolk, din Odorheiu Secuiesc, care susţine că deţine cea mai mare colecţie de fotografii din lume, cu costume populare, imagini surprinse în ultimii şase ani de fotograful Dávid Botond.

"De şase ani, Botond se duce la cele mai faimoase şi importante festivaluri de folclor în Europa, dar a fost şi în India şi în America de Sud. La astfel de festivaluri vin participanţi din mai multe ţări şi, cu ocazia acestor evenimente, a reuşit să fotografieze costume din 55 de ţări. De asemenea, a avut foarte multe deplasări în Finlanda, a fost şi în Bulgaria, Serbia, Spania", a precizat, conform aceleiași surse, Komoróczy Zsolt.

Acesta a mai subliniat că proiectul este "absolut non-profit" şi că se doreşte să se realizeze ceva important şi extraordinar, care să fie "o comoară" pentru întreaga lume.

Pe termen lung, proiectul se va extinde şi se doreşte realizarea unei enciclopedii online a portului tradiţional din întreaga lume.

Expoziţia Geofolk va fi prezentă în Odorheiu Secuiesc până în data de 27 octombrie, existând intenţia ca ea să fie prezentată şi în alte oraşe din ţară, dacă situaţia epidemiologică o va permite.

De asemenea, grupul Geofolk va iniţia intrarea în Cartea Recordului a acestei colecţii, "cea mai mare şi mai unitară din lume", scopul imediat fiind acela de tripla numărul costumelor, iar în final să colecteze imagini cu portul popular aparţinând tuturor popoarelor lumii.

Foto: Facebook / La blouse roumaine

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.