Din Arad Religie Ultima oră
Slujbele religioase se vor oficia în continuare în incinta bisericilor din Arad, cu respectarea anumitor condiții
Slujbele religioase se vor oficia în continuare în incinta bisericilor din Arad, cu respectarea anumitor condiții
09/10/2020 ⋅ 0 comentarii

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a decis, vineri, să permită din nou organizarea slujbelor religioase în biserici sau spaţii închise, dar cu respectarea distanţei fizice, iar la sărbători religioase pot participa doar persoanele din judeţ.

Astfel, noua hotărâre a CJSU Arad, care o modifică pe cea din 6 octombrie, prevede că „procesiunile/slujbele/serviciile religioase din spaţiile închise, indiferent de confesiune, se vor desfăşura numai cu respectarea regulilor de distanţare fizică (asigurarea unei suprafeţe de 4 mp/persoană), efectuarea triajului observaţional şi dezinfecţia mâinilor la intrarea în lăcaşul de cult”.

În aceeași Hotărâre se mai precizează că „În condiţiile în care numărul participanţilor depăşeşte limita impusă de H.G. nr.782/2020, reprezentanţii lăcaşurilor de cult vor îndruma participanţii spre curţile lăcaşurilor de cult”.

De asemenea, Instituţia Prefectului Arad a mai precizat că organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în judeţul Arad, fără pelerini din alte judeţe.

Celelalte măsuri adoptate anterior de CJSU rămân neschimbate, între care obligativitatea purtării măştii pe o rază de minimum 100 de metri faţă de toate instituţiile/unităţile de învăţământ. 

Totodată, în Lipova, Livada, Socodor şi Zimandu Nou, unde incidenţa a depăşit pragul de 1,5 cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori, rămân închise, cel puţin până în 14 octombrie, restaurantele, cafenelele şi barurile cu servire în interior.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.