Național Învățământ Ultima oră
Teatrul devine materie opțională în învățământul preuniversitar
Teatrul devine materie opțională în învățământul preuniversitar
02/10/2020 ⋅ 0 comentarii

Prezentă la deschiderea anului universitar al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, Monica Anisie a anunțat că teatrul va deveni materie opțională în școli, începând cu acest an școlar.

Astfel, copiii din învățământul preuniversitar vor putea studia, chiar de anul acesta, discipline care să le dezvolte abilităţile de comunicare şi integrare în colectivitate. "Teatrul și noi" este doar unul dintre cele trei opţionale care ar putea fi introdus în orarul copiilor.

La clasele a III-a și a IV-a, elevii vor putea studia disciplină "Eu și scenă", la clasele a VI-a și a VII-a materia "Teatrul și noi", iar la clasele a X-a și a XI-a "Laboratorul de teatru".

"În curriculum la decizia școlii, începând cu acest an școlar, vor putea să aleagă elevii și discipline opționale pentru teatru. Începând cu clasa a treia și până la a XI-a. Vor fi profesori de la UNATC care vor realiza cursuri de formare cu profesorii care doresc să predea astfel de opționale și alte parteneriate pe care școala le poate realiza.", a spus Monica Anisie, ministrul Educației.

 

Foto: gokid.ro

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.