Național Cultură Ultima oră Externe
Frumoasă-i solidaritatea! Muzicienii din București vor organiza un concert caritabil pentru reconstrucţia Filarmonicii din Chişinău
Frumoasă-i solidaritatea! Muzicienii din București vor organiza un concert caritabil pentru reconstrucţia Filarmonicii din Chişinău
30/09/2020 ⋅ 0 comentarii

Muzicienii din Bucureşti sunt alături de frații de peste Prut, după ce clădirea Filarmonicii „Serghei Lunchevici” din Chişinău a fost distrusă de un incendiu violent, în 24 septembrie.

Directorul Filarmonicii „George Enescu” a promis că va oferi sprijin financiar pentru reconstrucţia instituţiei de cultură din capital Moldovei, iar cât mai curând, la Bucureşti va fi organizat un concert caritabil în acest scop.

„Ne exprimăm total solidaritatea cu colegii basarabeni, există o colaborare, poate ar trebui să fie mult mai strânsă, dar există deja o colaborare şi cred că acest lucru trebuie să fie continuat. În momentul acesta importantă este solidaritatea, în afară de declaraţii de parteneriat dorite ar trebui și ceva mai pragmatic. Vom încerca să găsim o formulă în care orchestra dumneavoastră să ajungă în Bucureşti să dea un concert, să recupereze banii din concert, şi o să văd dacă e posibil să facem un concert cu donaţii către filarmonica din Chişinău”, a declarat directorul Filarmonicii „George Enescu” din București, Andrei Radu Dimitriu, pentru TVR Moldova.

Solidar cu artiştii de la Chişinău este şi ministrul Culturii din România, Bogdan Gheorghiu, care a promis ajutor pentru reconstrucţia Filarmonicii şi a anunţat că va căuta soluţii, împreună cu prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Clădirea istorică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” a fost mistuită de un incendiu puternic, flăcările transformând edificiul cultural într-o ruină. 

Cel mai probabil, scrie infoprut.ro, imobilul va fi demolat şi reconstruit din temelii.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.