Național Cultură Ultima oră
Filmele româneşti ale momentului şi cine-concerte speciale, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Oradea
Filmele româneşti ale momentului şi cine-concerte speciale, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Oradea
29/09/2020 ⋅ 0 comentarii

Filmele româneşti ale momentului şi cine-concerte speciale vor fi prezentate la Oradea, în perioada 2-4 octombrie, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

"Cele mai aşteptate titluri ale anului vor fi prezentate cinefililor chiar de creatorii lor, care vor oferi publicului detalii din culisele producţiilor autohtone apreciate de juriile marilor festivaluri din întreaga lume. Seară de seară vor rula filme în aer liber în Piaţa Unirii şi în Amfiteatrul Cetate. Proiecţii speciale vor mai avea loc şi indoor, la Teatrul Regina Maria şi la Filarmonica de Stat din Oradea, iar cine-concertele vor fi găzduite de Casa de Cultură a Sindicatelor - o locaţie generoasă pe care organizatorii sunt onoraţi să o adauge pentru prima dată pe harta festivalului. Toate evenimentele incluse în programul TIFF Oradea vor fi organizate cu respectarea măsurilor de siguranţă şi distanţare fizică în vigoare", se arată într-un comunicat al TIFF, remis Agerpres.

Gazda evenimentelor muzicale speciale din acest an, Casa de Cultură a Sindicatelor va fi punctul de întâlnire al iubitorilor de film şi muzică live.  "Shiraz - A Romance of India" - o poveste puternică, bazată pe legenda romanţată a genezei celui mai frumos monument din lume închinat iubirii - Taj Mahal, va fi acompaniat live de îndrăgiţii artişti de la Foley'Ala, feat. Irina Margareta Nistor, vineri, în prima seară de festival, de la ora 21,00.

Organizatorii informează că proiecţiile incluse în programul TIFF Oradea vor fi desfăşurate atât în spaţii exterioare, cât şi interioare, conform reglementărilor în vigoare.

 Accesul la evenimente va fi permis doar persoanelor care vor respecta cu stricteţe regulamentul de participare la festival, disponibil online: https://oradea.tiff.ro/ro/node/12065.

Cea de-a treia ediţie TIFF Oradea este organizată de Asociaţia Film şi Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, co-organizatori fiind Primăria Municipiului Oradea prin Visit Oradea - Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune.

Foto: TIFF Oradea 2020

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.