Național Sănătate Life Ultima oră
”Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!” - 30 de ani de la înființarea SMURD România
”Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!” - 30 de ani de la înființarea SMURD România
25/09/2020 ⋅ 0 comentarii

”Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!”. Astăzi se împlinesc 30 de ani de la înființarea SMURD România.   

Activitatea SMURD în România a început în 1990 prin experimentarea unui sistem de urgenţă care funcţiona şi în alte ţări europene. Avea la bază transferul unui echipaj medical la locul unde era pacientul aflat în stare critică. Azi se împlinesc 30 de ani de la „aducerea spitalului la pacient”.

”Astăzi, 25 septembrie celebrăm 30 de ani în care Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, prin echipele sale salvatoare a reușit să se poziționeze în toți acești ani ca parte indispensabilă a sistemului de urgență, salvând vieți, redând speranța de ”a doua zi”.

Timp de 30 de ani sistemul integrat de răspuns la urgențe s-a transformat continuu, a evoluat, fiind mereu orientat în a răspunde prompt și eficient nevoilor cetățenilor.

Performanțele vizibile sunt rezultate ale muncii în echipă, dedicării și sacrificiului, valori înnăscute menite în a susține cele mai de preț cuvinte ale salvatorilor “Pentru ca alții să trăiască!”

Personificat, SMURD este  salvatorul, inima, lui, motorul care încă de la început, de la prima intervenție la Târgu Mureș a refuzat să se oprească, continuând în ritm și mai alert, pentru că la bază, combustibilul este dat de colegii a căror viață și-au dedicat-o salvării semenilor lor, pentru o inimă care azi încă bate. 

30 de ani pentru oameni. Astăzi, mâine, mereu...pentru ca alții să trăiască!”este mesajul Departamentului pentru Situații de Urgență. 

La mulţi ani, medici, asistenți, pompieri, piloți și voluntari!

Foto: MApN

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.