Național Din Arad Cultură Life Ultima oră
Costumul popular de nuntă din zona Aradului, prezent pe Emisiunea de mărci poştale ”Port popular de nuntă” (II)
Costumul popular de nuntă din zona Aradului, prezent pe Emisiunea de mărci poştale ”Port popular de nuntă” (II)
23/09/2020 ⋅ 0 comentarii

Costumul de nuntă din zona Aradului, prezent pe Emisiunea de mărci poştale ''Port popular de nuntă (II), disponibilă, începând de joi, în magazinele Romfilatelia.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis miercuri Agerpres, în cadrul acestei tematici, sunt prezentate costume populare de nuntă, în pereche, din zonele folclorice Maramureş, Muscel, Arad şi Vâlcea.

Costumul din Maramureş este redat în pereche pe marca poştală cu valoarea de 1,40 lei, în timp ce portul muscelean este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei.

Pe marca poştală cu valoarea nominală de 5,00 lei este prezentat în pereche costumul de nuntă din zona Arad, iar unul dintre cele mai frumoase costume de nuntă este cel din Vâlcea, Oltenia, este ilustrat pe marca poştală cu valoarea de 19,00 lei.

Toate ansamblurile sunt datate la începutul secolului al XX-lea.

Emisiunea este completată de cele două plicuri "prima zi", coala de 20 timbre şi minicoala de 4 timbre cu manşetă ilustrată.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.