Din Arad Cultură Ultima oră
”Dicționarul comorilor culinare locale”, lansat în Grădina de lectură de la Biblioteca Județeană Arad
”Dicționarul comorilor culinare locale”, lansat în Grădina de lectură de la Biblioteca Județeană Arad
22/09/2020 ⋅ 0 comentarii

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad va fi gazda unui inedit eveniment. Astfel, miercuri, 23 septembrie, începând cu ora 18:00 , în Grădina de lectură va fi lansată o carte, la care a lucrat un colectiv al instituției noastre într-o fructuoasă colaborare cu bucătari, patiseri și un fotograf culinar. 

Este vorba de „Dicționarul comorilor culinare locale“, care a apărut în două ediții, respectiv în limba română și în limba maghiară. Într-o prezentare grafică deosebită, volumul ne introduce în gastronomia regiunii Aradului multicultural. Scopul lucrării este acela de a vă aduce aminte de gusturi, mirosuri și imagini   „îmbibate”  în noi, de pe vremea  părinților și bunicilor noștri. Cele 112 rețete pot fi preparate de către cei interesați, iar farmecul acestora constă tocmai în simplitatea lor. Menționăm că volumul  a fost finanțat prin  Programului Interreg România-Ungaria  și face parte din Proiectul „Probleme comune, soluții comune – îmbunătățirea cooperării între administrațiile publice ale județelor Arad și Bekes”.

 Lucrarea va fi prezentată de  către Tokács Máthé Mónika și dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene„Alexandru D. Xenopol“. 

Publicul care va fi prezent la eveniment este rugat să respecte normele de protecție sanitară.

 

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.