Național Cultură Ultima oră
Orchestra Română de Tineret, în turneu naţional aniversar la 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii Compozitorilor Români
Orchestra Română de Tineret, în turneu naţional aniversar la 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii Compozitorilor Români
16/09/2020 ⋅ 0 comentarii

Trei concerte aniversare ale Orchestrei Române de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, vor avea loc în perioada 23 - 25 septembrie la Bucureşti, Sibiu şi Timişoara.

Potrivit unui comunicat transmis marţi Agerpres, spectacolele vor avea loc la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, miercuri, 23 septembrie, ora 18,00; la Sala Thalia din Sibiu, joi 24 septembrie, ora 19,00 şi la Sala Capitol din Timişoara, vineri, 25 septembrie, ora 19,00.

Programul va cuprinde cinci lucrări reprezentative pentru ultima jumătate de secol de muzică românească: Ulpiu Vlad: "Înmuguriri" pentru orchestră de coarde, Doina Rotaru: Concertul nr. 1 pentru flaut, orchestră de coarde şi percuţie, solist Matei Ioachimescu - flaut, Theodor Grigoriu: Melodie infinită pentru orchestră de coarde, Adrian Iorgulescu: Ipostaze II - Concert pentru clarinet, orchestră de coarde, percuţie şi pian, solist Emil Vişenescu - clarinet şi Remus Georgescu: Concert pentru orchestră de coarde.

Turneul este organizat de Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea, în toamna anului 1920, la sediul Conservatorului bucureştean, a Societăţii Compozitorilor Români, primului organism profesional care îşi propunea să apere şi să garanteze priorităţile fundamentale ale creatorilor de muzică.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.