Național Cultură Religie Ultima oră
Slujbă de pomenire pentru Eroul Național Avram Iancu, la 148 de ani de la trecerea la cele veșnice
Slujbă de pomenire pentru Eroul Național Avram Iancu, la 148 de ani de la trecerea la cele veșnice
13/09/2020 ⋅ 0 comentarii

În data de 10 septembrie 2020 s-au împlinit 148 de ani de la trecerea la cele veșnice a Eroului Național Avram Iancu.

Astăzi, câteva sute de persoane au luat parte, în localitatea Ţebea, la manifestările comemorative și slujba Parastasului oficiat la mormântul Crăișorului Munților de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, alături de un sobor de preoți și diaconi. 

"Aici, la Ţebea, în capitala Ţării Zarandului, se cuvine să ne concentrăm, în rugăciune, asupra priorităţilor ţării noastre, pentru a construi o societate a viitorului luminoasă, atractivă pentru tinerii noştri, prosperă şi echilibrată. Duhul lui Iancu este duhul dragostei de fraţi, este spiritul libertăţii, ca valoare supremă, postulată de Evanghelie. Este întruchiparea, în variantă românească, a valorilor care ne fac fericiţi şi împliniţi", a spus Preasfințitul Părinte Gurie, episcopal Devei și Hundoarei, conform Agerpres.

Ceremonialul de la Ţebea a mai inclus depuneri de coroane de flori din partea Preşedinţiei, Guvernului şi Parlamentului României, din partea autorităţilor judeţene şi locale, precum şi a partidelor politice.

Din cauza măsurilor de protecţie sanitară, spectacolul folcloric şi târgul meşterilor populari au fost anulate.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.