Național Învățământ Ultima oră
Stop violență și bullying în școli! S-a înființat Poliția Siguranța Școlară
Stop violență și bullying în școli! S-a înființat Poliția Siguranța Școlară
09/09/2020 ⋅ 0 comentarii

Ministrul de Interne a anunțat marți, 8 septembrie, că a semnat ordinul pentru înființarea Direcției pentru Siguranța Școlară în cadrul Poliției Române.

Din noua structură vor face parte 270 de polițiști.

”Poliția Siguranța Școlară va fi formată dintr-un număr de 270 de polițiști, organizați la nivelul IGPR, a DGPMB și a inspectoratelor de poliție din fiecare județ. Poliția Siguranța Școlară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecției și siguranței elevilor, cât și a cadrelor didactice.

Noua structură va preveni și combate violența în școală, cu accent pe fenomenul de bullying și a actelor de violență între elevi în interiorul școlii, cât și în proximitatea acestora”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Direcția nou înființată va monitoriza măsurile de siguranță, infracțiunile din fiecare școală și va dispune prezența polițiștilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor și a Poliției locale pentru buna funcționare a școlilor.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.