Național Cultură Religie Ultima oră
Concursul Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței” 2020 își premiază astăzi câștigătorii
Concursul Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței” 2020 își premiază astăzi câștigătorii
09/09/2020 ⋅ 0 comentarii

Ceremonia de premiere a câștigătorilor Concursul Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței” – ediția 2020 are loc miercuri, de la ora 12:00, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. Ceremonia va cuprinde și vernisarea expoziției cu cele mai bune lucrări înscrise în concurs, conform Basilica.ro.

Premierea câștigătorilor celor trei secțiuni ale concursului va fi însoțită de inaugurarea expoziției cu cele mai bune lucrări din concurs. Expoziția va rămâne deschisă, cu accesul liber, la Palatul Patriarhiei până în data de 18 septembrie.

În luna octombrie, expoziția se va muta în Sala Henri H. Stahl a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, unde va fi vernisată în data de 1 octombrie, ora 12:00.

Concursul Național „Icoana ortodoxă – lumina credinței” 2020   este organizat de Patriarhia Română și are ca obiectiv păstrarea tradițiilor religioase și culturale, prin punerea în valoare a talentelor în pictura bisericească.

Premiile se acordă pentru lucrările situate pe primele trei locuri la fiecare secțiune: Icoană pe lemn, Frescă, Miniatură. Anul acesta, membrii comisiei de evaluare au apreciat că, de la an la an, sunt înscrise lucrări tot mai bune în concurs.

Cele mai bune dintre cele de la actuala ediție pot fi vizualizate și pe pagina de Facebook a concursului.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.