Național Ultima oră
Simona Halep, nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a lunii august
Simona Halep, nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a lunii august
03/09/2020 ⋅ 0 comentarii

Românca Simona Halep a fost nominalizată, alături de franţuzoaica Fiona Ferro şi belarusa Victoria Azarenka, la titlul de cea mai bună jucătoare a lunii august în circuitul profesionist feminin de tenis, potrivit site-ului WTA, citat de Agerpres.

Halep, numărul doi mondial, a câştigat luna trecută turneul de la Praga, fiind al doilea său titlu consecutiv, cu o pauză de şase luni între ele din cauza pandemiei de coronavirus. Halep a ajuns astfel la 21 de titluri în carieră, dintre care două de Mare Şlem.

În finala de la Praga, Halep a învins-o pe belgianca Elise Mertens cu 6-2, 7-5.

Ferro a obţinut primul al doilea titlu din carieră, în primul turneu WTA disputat după pauza de şase luni, la Palermo.

Victoria Azarenka a ajuns şi ea la 21 de titluri în carieră, după victoria de la Cincinnati, turneu desfăşurat la New York, însă succesul său a venit după retragerea celeilalte finaliste, japoneza Naomi Osaka. Pentru belarusă a fost primul titlu obţinut din 2016.

În primele două luni ale anului, americanca Sofia Kenin a fost laureata anchetei din luna ianuarie, după titlul obţinut la Australian Open, iar Simona Halep a fost jucătoarea lunii februarie, graţie titlului cucerit la Dubai.

Halep, Ferro şi Azarenka pot fi votate până vineri pe site-ul WTA.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.