Național Din Arad Sănătate Ultima oră
Lecție de altruism de la o infirmieră din Arad. Se pregătește să doneze pentru a cincea oară plasmă pentru bolnavii de coronavirus
Lecție de altruism de la o infirmieră din Arad. Se pregătește să doneze pentru a cincea oară plasmă pentru bolnavii de coronavirus
01/09/2020 ⋅ 0 comentarii

Lecția de altruism a zilei vine de la o infirmieră din Arad. Este vorba de Adriana Furdiuc, infirmieră pe Secția Clinică ATI, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, care s-a înscris să doneze plasmă pentru pacienții de COVID-19, pentru a cincea oară. 

 „Lucrez pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și văd mulți oameni care se luptă cu acest virus extrem de contagios. Din fericire, eu am făcut o formă ușoară de boală, în luna martie, iar după ce am auzit că plasma recoltată de la persoanele care au avut COVID-19 poate salva vieți, m-am prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad. Deoarece încă am anticorpi, pot dona în continuare, la interval de 14 zile. Sunt programată să donez, săptămâna viitoare, pe 7 septembrie, pentru a cincea oară. Mă bucur că plasma mea este de folos semenilor mei și îi îndemn pe toți cei care s-au confruntat cu această boală, să nu ezite deoarece plasma lor poate salva vieți”, a declarat infirmiera Adriana Furdiuc, conform unei unei postări pe pagina Facebook a Spitalului Județean de Urgență Arad.

Până în momentul de față, Centrul de Trasfuzie Sanguină Arad au avut loc 65 de recoltări de plasmă până acum, dintre care 51 prin procedură de plasmafereză și 14 prin donare normală, de la arădeni care s-au vindecat de COVID-19. Aceștia au donat pentru a-i ajuta pe semenii infectați cu acest virus și care dezvoltă o formă gravă de boală.

„Mulțumim arădenilor care au înțeles cât de necesară este plasma pentru salvarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2 și aflați în stare gravă. Avem 13 persoane care au donat plasmă de mai mult de două ori – trei persoane care au donat de trei ori și nouă persoane care au donat de două ori. Mulțumim pacientei care a donat plasmă de patru ori, iar săptămâna viitoare este programată la donare pentru a cincea oară”, a spus dr. Laura Păcurariu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Arad.

Persoanele care doresc să doneze plasmă pot obține informațiile necesare în vederea procedurii de donare, direct de la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad, la numărul de telefon 0357 809 112, între orele 08.00-15.00.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.