Național Social Ultima oră
Fundaţia Regală Margareta începe activitatea de formare într-un proiect de incluziune socială şi combatere a sărăciei
Fundaţia Regală Margareta începe activitatea de formare într-un proiect de incluziune socială şi combatere a sărăciei
12/08/2020 ⋅ 1 comentarii

Fundaţia Regală Margareta a României (FRMR) anunţă începerea activităţii de formare în cadrul proiectului "$E$- SOLIDAR pentru Economie Socială", dedicat persoanelor din Sud Muntenia şi Sud-Vest Oltenia care intenţionează să înfiinţeze o afacere socială în scopul creării de noi locuri de muncă şi al dezvoltării comunităţilor locale.

Potrivit unui comunicat al FRMR, proiectul este dezvoltat de SC Global Commercium Developement SRL, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu FRMR.

În perioada 11 august 2020 - 10 martie 2021 este prevăzută derularea activităţii de formare antreprenorială specifică, la care vor participa 150 de persoane din grupul ţintă.

Persoanele care vor fi declarate admise în urma procesului de selecţie a grupului ţintă vor intra în procesul de formare, iar în urma parcurgerii cursurilor şi a promovării examenului final vor obţine un certificat de absolvire cu recunoaştere naţională. Calendarul sesiunilor de formare va fi comunicat cursanţilor.

"Acţiunile proiectului îşi propun sprijinirea înfiinţării a 26 întreprinderi sociale în regiunile Sud Muntenia şi Sud Vest, de către beneficiari care sunt sprijiniţi complex şi integrat, prin măsuri de formare antreprenorială specifică, servicii personalizate de suport, prin finanţare şi monitorizare optimă, astfel încât aceste structuri de economie socială să se poată autosusţine pe termen lung, în comunităţile în care funcţionează", precizează FRMR.

Valoarea totală a proiectului, care se implementează în perioada 11 februarie 2020 -10 mai 2023, este de 13.858.844,13 lei, din care finanţarea nerambursabilă este în valoare de 13.693.147,38 lei.

Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 - 2020.

Foto: Unicef

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

13.08.2020 04:00
OTILIA DORINA DOBRĂU
Cum aş putea participa la selecţie pentru proiect?