Național Ultima oră
76 de dosare penale și amenzi de peste 250.000 de lei pentru fapte ilicite în domeniul silvic, în ultima săptămână
76 de dosare penale și amenzi de peste 250.000 de lei pentru fapte ilicite în domeniul silvic, în ultima săptămână
07/08/2020 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii au aplicat 126 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 257.500 de lei, în cadrul acţiunilor desfăşurate la nivel naţional, în perioada 31 iulie - 6 august, pentru protejarea fondului forestier.

"574 de controale au desfăşurat poliţiştii, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din IGPR, pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri Agerpres.

Au fost verificate 210 obiective, cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.

"Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 76 de dosare penale, fiind cercetate 72 de persoane, şi au fost aplicate 126 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 257.500 de lei", arată sursa citată.

Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 784 de metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de 234.400 lei.

Au fost înregistrate şapte apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, unul dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.