Național Cultură Ultima oră
O prelucrare după Balada lui Porumbescu, aleasă ca fundal sonor pentru un clip difuzat de BBC în întreaga lume
O prelucrare după Balada lui Porumbescu, aleasă ca fundal sonor pentru un clip difuzat de BBC în întreaga lume
07/08/2020 ⋅ 0 comentarii

O prelucrare după Balada lui Ciprian Porumbescu a fost aleasă ca fundal sonor pentru un clip ce va fi difuzat de BBC în întreaga lume.

”Muzica noastră, tema turneului Redescoperim România, a fost aleasă ca fundal sonor al discursului Prințului Charles în clipul ce are ca scop sprijinirea turismului romanânesc şi pe care BBC îl va difuza în întreaga lume”, a anunțat astăzi violonista Diana Jipa.

Este vorba de o prelucrare după Balada lui Ciprian Porumbescu pe care violonista Diana Jipa a compus-o împreună pianistul Ștefan Doniga, înregistrând-o cu Mihai Toma, ca temă a proiectului ”Redescoperim România”. 

”Suntem mândri de faptul că prelucrarea pe care am realizat-o după Balada lui Ciprian Porumbescu susține cuvintele Alteței Sale Regale și că suntem parte din acest eveniment extraordinar. Cel mai important act de promovare la nivel internațional din ultimele decenii a turismului și valorilor tradiționale românești se încheie cu piesa compusă de noi. Am fost la Valea Zălanului la lansarea acestui clip și am cântat muzica noastră, fericiți că putem să Redescoperim România alături de cei care o iubesc cu adevărat!” a mărturisit violonista, mulțumind totodată celor care au realizat acest act unic de sprijin și dragoste pentru România și pentru români. 

 

Foto: Diana Jipa

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.